Bryggeså Limousin
Vi produserer kjøtt og ull. Ved å holde sau og ammeku. Dyra beiter ute sommerhalvåret. Om vinteren blir de fora på fortørka grovfor. Høsta på fine sommerdager. I tillegg får de litt mineralfor og kraftfor. Og fri tilgang til saltstein.
Her skal lamma veies. Bestefar og jentene er på plass.
Og her er oksen og tre av ammekuene. Kalven går sammen med mora de første 6 - 8 mnd. Blir så avvent og satt på sluttforing fram til ca 11 mnd alder. Den blir da slakta og omsatt gjennom LUN som kalv unik. Slaktevekt bør være så nær opptil 250 kg som mulig. Men ikke over. Dette bildet er fra 1999 da vi fikk de første limousin dyra. En okse og 2 kyr med gode stamtavler. Fra før hadde vi både Herford, Charolais og Aberdeen Angus. Etter dette har vi bare brukt limousin okse på dyra.
Her er jeg med en avvent oksekalv.
Her er to til. Flotte kjøttsette dyr. Fine å sjå på, og fine for lommeboka.